A magyar edzőlegenda

Guttmann Béla

Guttmann Béla

Öltöző

2019. február 03. - GuttmannBela

Snájdig fiatalember teniszütővel.

gbtenisz.JPG

(A fotó forrása: R. Keifu: Die Trainerlegende - Auf den Spuren Béla Guttmanns, AGON Sportartikel, 2001. 10. old.)

A már tizenhat évesen tánctanári képesítéssel rendelkező Guttmann Béla számára hamar fontossá vált a stílusos, elegáns megjelenés. A húszas években, amikor Bécsben a Hakoah játékosa volt és tánciskolát tartott fenn, divatos öltözködésével is felhívta magára a figyelmet. Igazi úriemberként igyekezett viselkedni. Egyszer, amikor éppen renoválás alatt álló tánciskolájában egy újságíró felkereste, szabadkozott, hogy ingujjban fogadja, megfürdött, átöltözött, pár perc múlva makulátlan külsővel jelent meg interjúra a közeli kávéházban. A magyar sportsajtóban tréfásan kitértek rá, hogy Guttmann kinézete a yorki hercegéhez hasonlít és arról híres az osztrák fővárosban, hogy neki van a legszebb selyempizsamája. A froclizásra válaszul Guttmann el is határozta, hogy a Hakoah legközelebbi budapesti vendégszereplésekor nevezetes pizsamájában fut majd ki a pályára (Sporthírlap 67. sz., 160. sz., 1924).

Teniszütőt Guttmann később is szívesen vett a kezébe. 1939 nyarán például az Ambrosiana (Internazionale) elleni mérkőzés előtt annyira ráunt a kártyázásra az Újpest rejtekhelyén, hogy - jobb híján - a Sporthírlap odalátogató munkatársát vette rá egy kis ütögetésre. "A játszma az edző 3:6, 6:1, 6:1 és két pohár sör arányú győzelmével végződött." (Sporthírlap, 1939. június 24.) Guttmann elégedetten sétált le a pályáról.

A bejegyzés trackback címe:

https://guttmannbela.blog.hu/api/trackback/id/tr5714588804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása